Ashwagandha, známá také jako indický ženšen, je ohromující rostlina s kořeny v ajurvédské medicíně. Tato vytrvalá bylina roste v tropických oblastech celého světa a má jedinečné vlastnosti. Hlavní pozornost je věnována jejímu kořenu, který má v tradiční ajurvédské medicíně více než tři tisíce let dlouhou historii využití. Dorůstá do výšky až 2 metry a je charakterizována svými tuhými listy a žlutozelenými květy, z nichž později vyrůstají oranžové bobule. Kořen Ashwagandhy je však to, co zaujalo lékařský svět i vyznavače zdravého životního stylu.
Kořeny této rostliny se sklízejí po zhruba 180 dnech od výsevu a pečlivě vysuší. Poté jsou mlety na prášek, který má mnoho různých využití v ajurvédské medicíně a také ve světě zdraví.
Příprava a užívání Ashwagandhy:
Pro jednoduchou konzumaci smíchejte jednu čajovou lžičku (5 gramů) Ashwagandhy s vaším oblíbeným džusem nebo čajem. Alternativně můžete prášek přimíchat do jakéhokoli nápoje a vypít. Ačkoli chuť nemusí být nejpříjemnější, důležitější jsou blahodárné účinky, které přináší vašemu tělu. Doporučujeme užívat 5 gramů prášku jednou denně pro maximální přínos.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.